fredag 14 augusti 2020

Alla mina böcker ... lika kära för mig!

 Manuset jag nu skriver på kommer bli min sjätte bok! Inte så illa på ca tio år. Detta manus påbörjade jag redan 2016, men fastnade efter runt 150 sidor då inspirationen saknades. Men efter min femte bok återkom den, det blir en viss koppling dem emellan även om båda kommer vara fristående ...

Förståeligt nog finns det en del i den första idén som jag övergivit, eller ändrat. Upptäcker nu efter över 300 sidor att ett par av huvudkaraktärerna måste justeras. Intressant hur de gör lite som de vill! Jag får ge mig, gå tillbaka och skriva om så det passar ihop. Karaktärsdragen måste ju stämma även om de utvecklar sig under handlingens gång.

Intressant arbete! Jag har såklart läst manuset igen från början redan när jag tog upp det igen, men det är rätt länge sedan och det finns en hel del detaljer som behöver fixas till. Två världar som möts förstås, som i alla mina böcker. Men den främmande världen är inte så "stenåldrig" som jag tänkte mig i början, tvärtom. Även naturen har jag byggt om haha, roligt att få vara gud i sitt skapande!

På fotot nedan har jag radat upp mina böcker samt en novellsamling jag har del i. Porten finns i hela tre upplagor. Först gavs den ut på egenutgivarförlaget Vulkan. Efter att jag blivit god vän med Caroline Hurtig gavs den ut på nytt på hennes förlag Antares. Det bytte namn till Seraf lagom till att det behövde tryckas en ny upplaga. Och det blir nog en fjärde ... Jag kommer (frivilligt) arbeta om den lite, förhoppningsvis förkorta den något, och så ska det bli en ny framsida som bättre passar med förlagets stil.

Samma gäller del två och tre, Delad identitet och Kvinnan med silverhåret. De finns fortfarande inte med Serafs logga på. För att skynda på nya upplagor rear förlaget nu ut serien om Ön via sin webbsida. De går även att beställa direkt från mig, 50kr per titel eller 100kr för hela serien. Exklusive frakt.

Kontakter:order@serafforlag.com eller astrid.ahlberg@gmail.comInga kommentarer:

Skicka en kommentar