onsdag 3 juni 2020

Solen lyser även i coronatider

Vi är redan inne i juni. Maj har passerat förbi lika snabbt som de snabba svalorna som pilar förbi ovanför ens huvud. Coronapandemin är ständigt närvarande, fast det verkar inte lika hotfullt när solen värmer från en blå himmel och naturen är som vackrast. Tyvärr märker jag att jag har slappnat av en liten aning. Var inne på en bensinmack häromdagen och köpte en glass, en Tiptop, min favorit. Betalade med intjänad bonus, vilket medförde att jag måste knappa in koden. Satte mig sedan i skuggan med öppen bildörr och njöt av glasstruten ända ner till sista chokladfodrade tippen. Slickade inte av fingrarna i alla fall.
Först när jag var hemma igen kom jag på att jag inte spritat händerna ...

Jag lyssnade tidigare i vår på "Virus" av Daniel Aberg. Finns inläst på Storytel. Klart mycket värre viruspandemi än vad vårt coronavirus har åstadkommit. Mycket spännande även om det inte kändes så trovärdigt, tack och lov. Efter det fortsatte jag med "Som pesten" av Hanne-Vibeke Holst. Den var tidvis ganska seg, särskilt inledningsvis, men totalt sett mycket trovärdig. Beskriver bland annat WHOs inre arbete. Kan rekommendera båda två till de som inte får nog av verklighetens covid-19 ...

Som författare i ett snabbt växande förlag känner jag att jag måste vara lite mer aktiv på sociala medier. Min blogg har jag haft i många år, men på senare tid inte skött den så aktivt som i början. Här finns i alla fall beskrivningar av mina böcker, omdömen och recensioner, eller länkar till sådana. Men det är så ensamt här. Så sällan jag får kommentarer.

På Facebook har jag en författarsida som inte många söker sig till. Även den har jag vanskött är jag rädd. Det är inte så lätt att veta vad jag ska skriva där. Jag tycker det är svårt att göra reklam för mina böcker och det är ju inte heller så roligt att läsa.

Något jag är lite stolt över är att jag nu i vår har fått igång mitt Instagramkonto. Det fixade min dotter för länge sedan men först nu har jag lärt mig lite om hur det ska användas. Mycket kvarstår att lära, som detta med taggar. Jag är tyvärr inte så där riktigt sugen på att lägga tid på att lära mig ... Är rätt lat, det ska vara enkelt och snabbt. (Inte som att säga upp abonnemanget på AppleTV t.ex. som jag kämpade med igår utan att lyckas). Men att ta foton, det gillar jag!

Det är så lätt att fasta på de sociala medierna (finns en förkortning såg jag häromdagen, men glömt. Var det socmed kanske? Some?) Man scrollar och scrollar, läser lite här, Gillar lite där, lägger kanske in en kommentar eller två på någons inlägg man vill stödja. Istället för att göra något vettigt som att skriva på sin bok, ringa och prata med någon vän, se en bra dokumentär ...
Lagom är bäst, men vad är lagom?

Jag tänker att jag är minsann pensionär, då ska jag göra vad jag vill och vad jag känner för just i stunden. Så nu ska jag faktiskt ta en glass ur frysen (mini-Tiptop) och sätta mej på kökstrappan tillsammans med hundarna. Som inte får smaka!
2 kommentarer:

 1. Eva i Dalarna7 juni 2020 15:34

  Hej. Nu har jag precis läst ut Kvinnan med Silverhåret. Tycker absolut att det är den bästa i böckerna om Ön men alla är bra. Så glad att ha dem i min bokhylla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack, Eva! Jag håller med, är mest nöjd med del 3. Porten är kanske lite långsam i början. Och Delad identitet är ganska mörk. Men Kvinnan med silverhåret - den var jätterolig att skriva!

   Radera