onsdag 10 juni 2020

Netraya av Lovisa Wistrand - wow!

För inte länge sedan skrev jag en recension av Equidae av Lovisa Wistrand. Blev så glad när jag upptäckte att författaren hade ytterligare en utgiven bok i samma genre, som jag inte läst: Netraya. Jag blev inte besviken! Vad utmärker då just Lovisas böcker, varför har jag fastnat för dem? Tja, dels är det ju min favoritgenre, fantasy. Dels är de väldigt spännande. Hennes böcker ligger framme med sina fängslande omslag. Man sneglar på dem när man går förbi. Tänker att kanske kan man läsa ett kapitel eller två före maten ... Eller istället för att kolla på Netflix-serien man följer ... Blir man sittande med boken så har man plötsligt läst flera kapitel!

Något annat jag tycker är fängslande är dialogerna mellan huvudkaraktärerna, mellan Hon och Han, vad de nu än råkar ha för skepnad. De motstridiga känslorna de har för varandra, oavsett om de galopperar fram över en afrikansk savann eller flyr för en gigantisk dinosaurie i en bortglömd värld. Slutligen är miljöerna mycket fantasifulla och speciella för hennes böcker.

I baksidestexten på Netraya står följande:
Netraya dör för tidigt, hon är bara nitton år, men när hon ska bli tilldelad sin dödsvärld gör hon motstånd - och allt blir fel. Tillsammans med dödsanden Imorfes kastas hon in i en värld där allt vill förinta henne. På kort tid måste hon finna sin väg ut, annars blir hon kvar för alltid. Netrayas mål är dock större än så: hon vill tillbaka till sin egen värld. Hon vill leva. 
Imorfes enda uppgift är att ta Netraya till dödsvärlden som hon till varje pris vill undvika, och skulle han misslyckas möts han av ett öde värre än döden. Men när Netraya och Imorfes blir förälskade kompliceras allt. Är kärlek värd att dö för? 
Netraya når inte riktigt upp till Equidaes nivå. Den spänner över så mycket att man inte riktigt hinner med, ibland går det lite för fort. För min del hade den gärna fått "spädas ut" med ytterligare kanske femtio sidor, lite mer tid för miljöerna och för beskrivningar av de olika monster- och väsenformerna. Jag kan till exempel inte se för mig hur en succuba ser ut. Men oavsett detta är Netraya verkligen mycket läsvärd och jag kommer hålla koll på Lovisa Wistrand i fortsättningen, så jag inte missar nästa bok!


Författare: Lovisa Wistrand
Förlag: Whip Media
Utgiven 2020
Antal sidor: 377
Kan köpas bland annat på

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar