söndag 31 maj 2020

Tio år av författande

Det var en gång en halvgammal, smådeppig, ensam veterinär med ett självförtroende som slokade som en bortglömd krukväxt. Axlarna värkte och själen sved. Så snart det passade in i hennes rätt stressiga liv tog hon sin tillflykt till skogen i sällskap med sin älskade hund. Här strövade de fram mellan dystra granar och stolta tallar, passerade mossiga stenblock och lavklädda stubbar, snubblade på uppstickande trädrötter och halkade på lömska isfläckar. 
   Veterinären drömde sig bort. Tänkte sig att hon kunde byta liv. Hitta en port till en annan värld. Hon tittade till och med ut två extra pampiga tallar som hon kallade för Porten. Men hur många gånger hon än passerade mellan deras skrovliga stammar så hände det aldrig något.
   Hon blev kvar i allt det gamla, det gråa, det jobbiga.
   ”Varför skriver du inte en bok?” frågade en dag hennes snälla, kärleksfulla syster. ”Den skulle säkert bli jättebra! Jag tror på dig!”
   Till en början skakade veterinären bara på huvudet. Varför skriva en bok, det fanns ju redan så många böcker, både bra och dåliga? Men en dag, eller rättare sagt, en kväll öppnade hon ett Word-dokument i sin dator och började skriva. 
   Om en port till en annan värld.
   Tio år senare var veterinären en glad pensionär, som med fog nu även kunde kalla sig författare. Fem böcker hade blivit utgivna på ett snabbt växande förlag, och den sjätte var på gång. Skrivandet som varit en mental terapi från början, hade blivit en stimulerande hobby. Hon var varken rik eller berömd, men det målet hade hon aldrig haft. Självförtroendet spirade ljusgrönt och livskraftigt, stärkt av alla fina recensioner. Granarna hade fått ljusgröna volanger, tallarna glänste som guld i solen och fåglarna jublade.
   Hon hade hittat sin port till ett lyckligare liv - och på köpet hade hon fått en hel hög med nya vänner. I båda sina världar. 
* * *

Min första bok Porten kan nu köpas till ett mycket förmånligt pris, bara 50kr plus frakt. 
Eller varför inte välja hela serien på 3 delar för 100kr + frakt. 
Min fjärde bok, Den tunna hinnan, har också ett tillfälligt nedsatt pris på 50kr + frakt.


Kontakta Seraf förlag på order@serafforlag.com eller hör av dig direkt till mig på astridah54@gmail.com.2 kommentarer:

 1. Har just börjat läsa Porten. Efter att ha vandrat en tid i Lovisa Wistrands världar känns Porten väldigt annorlunda. Har bara hunnit typ en fjärdedel in i boken men tycker att den lovar gott. Inga drakar men väl en fantasieggande mystik i en värld jag känner igen mig i men ändå inte.
  Ser med spänning fram mot många timmars läsning i den värld du har skapat åt mig att besöka.
  Hälsar Gamle Grå
  PS! Hittade hänvisningen till dina böcker på Lovisas FB och läser dom på Nextory. DS

  SvaraRadera
 2. Välkommen in i min värld! Hoppas du kommer trivas där! Lite lägre tempo än i Lovisas fantastiska böcker ...

  SvaraRadera