lördag 8 juni 2019

Ljudböcker - är det ett måste numera?

För skoj skull sökte jag i Facebook efter om det fanns någon grupp som heter "Vi som älskar ljudböcker". Minsann så gör det faktiskt det! Jag anmälde mig direkt. Lyssnar mycket själv via Storytel i mobilen. Tillsammans med min make som bor på särskilt boende och inte kan läsa själv, lyssnar jag även på böcker från Legimus på hans s k Daisyspelare. Legimus tillhandahåller ljudböcker för personer som av olika anledningar inte kan läsa vanliga böcker. Dessa ljudböcker är alltså särskilt inspelade för detta ändamål. Bland annat mina egna titlar. Dem har jag lyssnat på allihop med stort nöje tillsammans med maken. Det är något helt annat än att själv läsa högt för honom.

Jag tror att ska jag nå ut längre med mina böcker än jag hittills gjort, måste jag kunna erbjuda ett alternativ där man kan lyssna på dem. Som försök har jag anlitat en god vän som har en bra röst och en proffsmikrofon samt kunskap nog för att redigera ljudfiler. Han ska läsa in min fristående bok Den tunna hinnan. Det ska bli verkligt spännande att se - jag menar höra - slutresultatet! Det är alldeles för dyrt för mig att anlita en proffsinläsare, författandet är bara min hobby, det ger inga inkomster stora nog för att rättfärdiga sådana utgifter.

Mitt senaste bokmanus, nummer fem i ordningen, är också en fristående bok. Till skillnad från min första, Porten, kommer den inte bli tegelstenstjock. Antalet sidor kommer ligga på ca 400. Manuset är just nu ute hos mina testläsare inför den slutliga redigeringen. Lite speciellt med denna bok är att huvudpersonerna är äldre, strax under sextio. Kanske kommer den inte att locka några tonåriga läsare, men jag riktar mig gärna denna gång enbart till en lite äldre läsarkrets. Det finns jättemånga i min egen ålder som med stort nöje läser fantasy.

Denna nya bok hoppas jag kunna ta med mig till Bokmässan i Göteborg i höst. Och på sikt hoppas jag även kunna erbjuda den som ljudbok. Håll gärna utkik efter titeln De svarta tornen!

Vem skulle inte vilja krypa in i en jättevallmo och bara njuta av denna färgprakt...

2 kommentarer:

 1. Eva i Dalarna2 juli 2019 21:18

  Hej. Jag är inte så förtjust i att "lyssna" på böcker. Lyssnar på mycket olika poddar när jag är ute på mina promenader, men böcker vill jag läsa med ögonen och ha i handen. Och gärna i bokhyllan när den är färdigläst. Nu har jag äntligen kommit mig för med att beställa din första bok, Porten, och ser fram emot att läsa den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gläder mig att du vill läsa Porten, hoppas du kommer gilla den! :-)

   Radera