måndag 19 december 2016

Bästa julklappen är hård, fyrkantig och ganska tung. Helst tjock också!

Julen närmar sig! Ifall nu någon skulle ha missat det. Jag känner mig rätt lugn och ostressad detta år. Läget är under kontroll. Alla klappar antingen inköpta eller på väg hit hem från näthandeln. Och mina tankar spretar lite hit och dit inför detta oplanerade blogginlägg.

När jag skrev "näthandeln" så slog det mig att jag i år nog nästan köpt lika många klappar på nätet som i butik!

Men läget alltså. Har slagit in de flesta klapparna. Några var hårda, fyrkantiga och rätt tunga. En av dessa är till min make och jag kan lika väl avslöja innehållet för han läser aldrig mina blogginlägg: Jag kommer ihåg av Peter Englund. Bläddrade i den med stigande intresse. Hela boken verkar bestå av korta stycken, vart och ett är ett minne från hans barn- och ungdomstid. Den kommer jag nog skriva en recension på när jag ryckt den ur makens händer efter jul!

Mina egna barndomsminnen är rätt få och dunkla, gott om spindelväv har samlats där under de dryga sextio år jag levt. Men jag glömmer inte den där ljuvliga känslan av stigande spänning och förväntan när man just skulle till att slita julpappret av det första av flera hårda, fyrkantiga paket. För min önskelista bestod nästan enbart av böcker... Helst hästböcker. Fanns inte så mycket fantasy på den tiden.

När julklappsöppnandet var över, då längtade man efter att få dra sig tillbaka för att i lugn och ro välja ut den bok man först skulle läsa... Tur för mig var det nog att mamma jobbade som bibliotekarie och gärna uppmuntrade sina barn att läsa!

Ingen julklapp från mig innehåller någon av mina egna böcker, men jag har faktiskt sålt några ex som ska ges av andra. Och det är ju roligt. Kanske några ex också är på väg ut från Bokus eller Adlibris eller någon annan nätbokhandel. Önskar innerligt att mottagaren kommer bli förtjust, nyfiken och jättesugen på att börja läsa!


2 kommentarer:

  1. Vackra julklappspapper du har. Men skulle bara säga att fint inslagna paket är oxå väldigt roligt att ge/få. Nu firar jag inte julen men jag har slagit in MASSOR av paket åt mina kunder och jag har försökt göra dem lite speciella. Så till alla andra, bemärkelsedagar är jag beredd =)GOD JUL! och GOTT NYTT ÅR!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har du tagit några fina foton på dina paket så vore det kul att få se! Kram och samma önskar jag dig!

      Radera