söndag 20 november 2016

Bra recensioner är mums för själen!

Fördelen med att skicka ut recensionsexemplar lite hit och dit, är att man får tillbaka recensioner. Förstås... De allra flesta om mina böcker är väldigt positiva. Har någon gång fått ett sämre omdöme, men det har då inte stått att boken ifråga varit dålig utan att den inte passat recensentens smak. Eller varit lite för seg bitvis. Även läsarkommentarer i övrigt har varit övervägande positiva. Men det är klart. Jag fattar ju att de som inte gillar mina böcker efter att ha provläst antagligen avstår från att höra av sig ...

Den av mina böcker jag själv är mest nöjd med är nummer tre i Serien om Ön: Kvinnan med silverhåret. Den var så himla rolig att skriva, det bara flöt på. Inte minst njöt jag av att lägga in en karaktär så totalt olik mig själv, en ung tjej med en jobbig uppväxt som använder svordomar alldeles för ofta och som fått klara sig själv utan stöd från omgivningen. Ändå är hon inte stenhård utan har ett ömtåligt inre som hon noga skyddar.

Nu har jag fått en färsk recension av denna bok. Det är Tickmicks bokblogg som läst den och tycker mycket om den. Roligt och uppmuntrande att läsa hennes omdöme. Citat därur:
Återigen får vi återse några av de karaktärer som man stött på i de föregående böckerna, samtidigt som man får träffa några nya. Det är så himla kul att se hur mycket de "ursprungliga" karaktärerna har växt och utvecklats under seriens gång. Samt att de nyare karaktärerna verkligen fångar ens hjärta. Det här var den hittills mest händelsefulla boken jag läst av Ahlberg, det hände hela tiden saker och problem dök upp som behövde lösas. Och spänningen satt verkligen i sig, jag kunde inte låta bli att läsa för jag ville bara ta reda på vad som skulle komma härnäst. ...
Vill man läsa mer om vad bloggaren tycker, följ länken här. Bör påpeka att det finns ett litet fel på slutet. Bloggaren ser fram emot att få läsa nästa del i serien, nämligen Den tunna hinnan. Den boken är inte en fortsättning utan en helt fristående bok, som dock delvis utspelar sig i samma nya värld som jag introducerade i Kvinnan med silverhåret.


Kronobergsmässan på Växjö stadsbibliotek 19 november 2016. Kvinnan med silverhåret syns närmast mig, det är den gröna boken. Halva bordet är mina förlagskollegors böcker, se Seraf förlag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar