måndag 17 februari 2014

Omdöme om Porten ...

Har idag fått ett mejl från min kollega Hanna Nilsson, författare till serien Ekens dotter. Min recension av hennes böcker är faktiskt det populäraste inlägget på denna blogg för närvarande! Så här tycker hon om min Porten:
Första delen av Porten är trevlig. Händelserna löser av varandra och man lotsas framåt som av en stadig flod . Någonstans med en tredjedel kvar händer det, det virvlar till och jag är fast i forsande vatten och läser varje ledig stund jag får tag på.
Mot slutet får jag lite Hungerspelen vibbar, ett högteknologiskt samhälle som håller andra delar isolerade och på betydligt lägre levnadsstandard. Jag ser verkligen fram emot att läsa fortsättningen!
Hade boken vunnit på att vara kortare? Kanske. Dock får man lära känna huvudpersonerna och veta vad de tycker och tänker. När jag läst klart Porten känns det som om jag har fått nya vänner som jag längtar efter att få träffa igen.
Enda synpunkten just nu är att när boken ändå är så lång, så känns slutet lite abrupt. Jag hade önskat en halv sida till. För att inte spoila slutet så tänker jag inte avslöja det här. ;-)

Jag kan däremot avslöja något, nämligen att del 2 (Delad identitet) fortsätter direkt där Porten slutar...


Blå himmel är så ovanlig denna vinter så här kommer ett foto så vi inte glömmer hur det ser ut...

2 kommentarer:

  1. Som jag har saknat dessa vackra bilder på himlen. Jättekul med alla omdömen av Porten, framför allt för att det bekräftar min egen bild av hur bra den är, men naturligtvis också för din skull. Som jag sagt förut; den förtjänar all uppmärksamhet den kan få.

    SvaraRadera