torsdag 6 februari 2014

Ett brev betyder så mycket...

Slog ett slag för den gamla kommunikationsvarianten vanligt brev på Facebook häromdagen. Ni vet de där pappersbreven/korten man lägger i ett kuvert, slickar igen (såvida det inte är självhäftande) och sen skriver namn och postadress på i nedre högra kvadranten (obs inte mejl eller webbadress!) Uppe i högra hörnet sätter man ett frimärke, normalt med texten BREV på, kostar bara 6 kronor styck. Är ofta fina att se på dessutom!

Dessa brev eller vykort lägger man sen i de gula postlådorna som finns här och där i staden. För det mesta bärs de ut till mottagarna dagen efter. Men det är rätt spännande för ibland kan det ta 2 dar eller kanske de inte alls kommer fram...

Men så glad man blir över att hitta något annat är räkningar, tidskrifter och reklam i sin brevlåda! Menar då den verkliga, inte Inkorgen...

Nu slår jag helt om på klacken:

Tänk så fantastiskt det är med mejl! Man kan skicka hur många som helst utan portokostnad, de når fram på ett ögonblink (om mottagaren är uppkopplad) och går att enkelt besvara med enstaka knapptryckning! Man kan bifoga bilder (allt från foton på folk till gula tulpanbuketter), protokoll, noveller eller hela bokmanus, ja allt möjligt utan att det blir extra kostnad för "skrymmande" eller "tyngre än 20g".

Detta inlägg är en radda av självklarheter kan man tycka, men de yngre är dåligt insatta i vad brev är för något och de allra äldsta kanske inte insett vitsen med moderniteter som mejlen.
SMS, MMS, telefonsamtal och andra sätt att kommunicera lämnar jag därhän, var glada för det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar