torsdag 8 augusti 2013

Bokmässan

Lägg till bildtext
Bokmässan inträffar i år (liksom alla år?) sista helgen i september. I år ska vi verkligen åka dit, inte bara längtansfullt konstatera att det vooore ju roligt... Är säkert tio år sedan jag var där sist, vilket också var första gången. På den tiden älskade jag att pyssla, företrädesvis med papper. Blev helt extatisk över att hitta en hel hög pysselböcker till billiga priser, böcker jag inte hade sett någon annan stans. Numera har det intresset på något konstigt sätt bara försvunnit, har ersatts av mitt skrivande tror jag. Kreativitet som kreativitet.

Nu spårade jag ut. Bokmässan var det. Dotter Caroline och jag har kollat de olika seminarieämnena och tycker inget är så där överdrivet intressant. Istället vill vi strosa runt och kolla förlag, se vilka som ger ut vad, förhoppningsvis hitta ett och annat fynd. Dessutom vill jag leta upp Egenutgivarnas monter och kanske passa på att bli medlem. För jag är väl en egenutgivare när jag nu ger ut Porten på Vulkan.

Tyvärr ligger ju Svenska Mässan inne i Göteborg. Varför inte ute på landet nånstans i Småland? Sist jag körde bil i Göteborg skulle jag lämna in ett trasigt urverk från vårt gamla fina golvur till Klockboden, som specialiserat sig på att laga gamla klockor. Ligger i en av Kronhusbodarna mitt i hjärtat av staden. Jag hade GPS i bilen men vad hjälpte det! Centrum verkar vara indelat i zoner och hur jag än navigerade så kom jag tillbaka till samma hemska flervägs-korsning. Kunde se på gps-en att jag var helt nära. Mycket frustrerande! Till slut körde jag helt sonika in på en gatstump endast avsedd för spårvagnar och lastfordon. Mötte givetvis en polisbil... Höll andan och stirrade rakt fram och det funkade otroligt nog! Kom ut på en större gata, tog höger, sedan vänster och så var jag framme! Att ta sig ut från centrum var betydligt lättare.

Halkade visst av spåret igen. Bokmässan ska vi ju till denna gång. Gruvar mig redan. Det måste rimligen vara lättare än att hitta fram till Kronhusbodarna. Men sedan då. Hur får man tag på en parkeringsplats? Tyvärr är tågförbindelserna urusla så det är inget alternativ. Kanske om vi åker i arla morgonstund (typ kl 4-5) så vi kommer fram långt innan Bokmässan börjar...

Funderade på att boka hotellrum med parkeringsplats inom överkomligt avstånd. Till exempel Best Western Plus Hotel Mektagonen. Tar 20 min att gå till Mässan därifrån, 5 min med spårvagn. Men där checkar man in tidigast kl 15 och ut senast kl 12. Antar att samma gäller p-platsen... Så det verkar inte vara någon användbar lösning. Dessutom är det ju mycket dyrare än att bara åka över dagen.

Men, men. Svårigheter är till för att lösas. Så kanske träffas vi på Bokmässan 2013?


4 kommentarer:

 1. Minst dubbelt så länge sedan jag var på bokmässan. Som ledamot i kultur-och fritidsnämnden i Sävsjö kommun blev jag bjuden ett par år. Man kanske skulle åka igen...
  Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan ju vara intressant att kolla in olika bokförlag inför ev framtida utgivning - vem kan det löna sig att skicka manus till? Caroline håller på med en lista...

   Radera
 2. Jag har aldrig varit på bokmässan, men jag vill gärna åka dit. Kanske nästa år...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lovar att jag ska berätta om mina intryck och vad nöje/nytta det gett mig! Kanske blir det mest frustration över trängseln och inte minst över mödan att ta sig dit... Men halva nöjet är ju att se fram emot något :)

   Radera