Omdömen om Porten

Röster om Porten: 

När jag lade ifrån mig den här boken längtade jag efter nästa del i serien. Porten var en magisk bok, med härliga personporträtt och mycket bra miljöskildringar ...
Kim K Kimselius
***

Författaren har lyckats skapa två mycket trovärdiga världar, på varsin sida om porten. Båda har sina egna problem men också sina fördelar, i vart fall till att börja med. Ön, som porten för oss till, är väl genomtänkt och gestaltad och kommer säkerligen att ha bärkraft för en hel serie ... ... Men det som framför allt slår mig är den skickliga uppbyggnaden av spänningen, som gör att jag en bit in i boken inte kan släppa den. När en fråga får svar uppstår två nya gåtor och jag måste fortsätta läsa. En dramaturgisk hantverksskicklighet, jag vill rentav säga mästerlighet.
Eva Ullerud
***

... Det här är helt enkelt en av de böckerna som drar in mig med hull och hår i den värld som beskrivs. Kan varmt rekommendera den till er som vill bege er in i en ny värld för att sen komma ut på andra sidan förändrad...
Yohannah Leidefors
***

Jag måste säga att jag är imponerad av Ahlberg, omslag, utformning, språk, karaktärer allt är proffsigt och genomtänkt, här har inget lämnats åt slumpen…. Porten är en fantasy, men en väldigt lågmäld fantasy. Det fokuseras mer på karaktärernas utveckling, värderingar och personlighet än på magi, svärd och det faktum att vi har att göra med en annan värld à la Narnia. Det är en sorts fantasy jag inte har läst så mycket av tidigare och det gör att den känns fräsch och rätt nytänkande… Jag kan verkligen rekommendera Porten till alla som tycker om djur för det finns två saker som det är gott om i den; djur och beskrivningar av mat… … den står sig bra mot alla förlagsutgivna böcker och glider in högt på min lista över bra böcker jag läst den senaste tiden …
Fantasygrottan
***

… Första sidorna fångade mig direkt och jag kunde inte sluta läsa, jag ville framåt hela tiden, ville veta vad som händer! En ren skicklighet från Ahlbergs sida att hela tiden dra läsaren med sig, dra en framåt i texten. Hålla intresset uppe trots att boken är 600 sidor lång så blir det inte långtråkigt. … Det är spännande, mystiskt och man sitter som på nålar vid vissa tillfällen… Porten är en bok jag varmt vill rekommendera! Läs den!
Caroline Hurtig
***

Någonstans med en tredjedel kvar händer det, det virvlar till och jag är fast i forsande vatten och läser varje ledig stund jag får tag på… … När jag läst klart Porten känns det som om jag har fått nya vänner som jag längtar efter att få träffa igen.
Annah Nozlin
***

Jag har nu läst ut Porten . Jag tyckte mycket om stämningen och närheten till verkligheten. Ingående beskrivningar av mat, personer o.s.v. bidrar för mig bara till att upplevelsen blir tydligare. Jag blev ofta sugen på mat under läsningen … Språkligt är boken mycket tilltalande. Ser med spänning fram emot nästa del! Linda Det är en bok i tegelstensformat och debuterande Astrid Ahlberg, har sannerligen skrivit en grammatiskt sett, prydlig bok. Här existerar inga lösa trådar någonstans och hon har en imponerande känsla för miljöbeskrivningar … En bok på 655 sidor med ett klart löfte om två nästkommande delar; ett löfte jag med glädje ser fram emot!
May-Louise
***

Jag vill bara säga att jag läst boken och har lite klagomål ;-) Den var så bra att jag inte kunde sluta att läsa när jag väl hade börjat. Kanonbra!!! När kommer nästa ut???
Stefan
***

Var är del 2.... Kunde inte släppa porten under eftermiddagen och nu är den slut... :-( Varför den inte tagits emot av något av förlagen är mig helt oförståeligt... Jättebra Astrid!!!!
Camilla
***

Har just läst din bok Porten och vill tacka dig för en härlig läsupplevelse. Jag har inte läst fantasy förut men tycker att vad du skriver i Porten är en härlig introduktion till denna genre. Ser fram emot att få läsa din nästa bok!
Margareta
***

… Med tanke på hur rent och flytande språket i romanen är så är du antingen en ordentlig naturbegåvning eller så har du suttit många timmar i streck och strukit, lagt till och tagit bort gång på gång. Jag skulle gissa på en kombination av båda men oavsett så är det ett hästjobb att få ihop ett projekt som Porten och jag hoppas verkligen du får den uppskattning du förtjänar framöver. …
Björn
***

... Nu har jag läst ut din bok Porten, en mycket läsvärd bok, som man har svårt att lägga ifrån sig. Den kan jag varmt rekommendera till andra läsare och väntar med spänning på de kommande böckerna. Jag älskar att läsa böcker som man försvinner in i en annan värld och vardagen slutar att existera, verkligen medryckande.
Ulla Lassila-Frisk 
***

Jag är djupt imponerad av språket och innehållet i boken Porten och kunde inte sluta att läsa den när jag väl hade börjat. Definitivt står den sig bra mot alla förlagsutgivna böcker. Hoppas att jag snart får läsa nästa utgivna bok. Jag rekommenderar fler att läsa denna bok som förde mig in i en värld som var så annorlunda den värld jag lever i. Det kändes nästan kusligt spännande och man ville bara fortsätta att följa händelserna i boken.
Ingrid Rydström
***

Hej lyssnat på första delen av Porten. Måste säga det att jag fastnade på engång och sträck lyssnade. Det blev helt plötsligt kul att cykla på jobbet och man försökte ta omvägar för att få lyssna längre. Fortsätt att skriva :-)
Magnus Haukland

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar