Omdömen om Den tunna hinnan

Kim Kimselius, själv framgångsrik fantasyförfattare, ger Den tunna hinnan betyg 5! Härligt! Läs hela recensionen på hennes blogg. Hon skriver bland annat:
Det är en fröjd att läsa Astrid Ahlbergs böcker. Skickligt bygger hon upp olika världar i varje bok, med trådar in i de tidigare böckerna. Varje gång jag får en ny bok av författaren i min hand, funderar jag på när jag ska få tid att läsa den. För det är ingen bok man läser lite då och då i, det är en bok man måste ha gott om tid för att läsa, det går inte att lägga den ifrån sig.  ...
***

Tickmicks bokblogg har skrivit en recension av Den tunna hinnan den 16 maj 2017. Boken får 4,5 av 5 möjliga i betyg. Nedanstående citat är hämtat från inlägget, följ gärna länken och läs hela!
Den här boken liksom Ahlbergs tidigare böcker är snabbläst och spännande och det händer en väldans massa saker hela tiden. Det är dessutom väldigt svårt att förutse vad det är som komma skall, något som gör att det är mycket svårt att lägga ifrån sig boken när man väl börjat läsa den.Tillsammans gör dessa aspekter att denna bok blir till en otroligt fängslande läsning. ... 
***

Elinas Bokliv skriver bland annat så här om Den tunna hinnan 10 januari 2017:
Jag fick den här boken av Ahlberg på en mässa i höstas, och jag är inte besviken! Det här var en riktigt bra bok med väl genomtänkta karaktärer. Det är lätt att skilja de tre huvudpersonerna åt på deras berättarröster och Ahlberg lyckas väldigt bra med att bygga upp och förklara världen som hon skapat. Boken har en bra blandning mellan fart och lugnt utan att det för den skull bli tråkig. ...  Den rekommenderas starkt till någon som gillar fantasy och något lite annorlunda.
***

Recension från Eva Ullerud 20 november 2016. Går att läsa på hennes blogg skrivarlyan. Slutord:
... Den tunna hinnan är en fullt värdig efterföljare till de tidigare böckerna om ön. Jag kan bara säga: Läs och njut!
***

Omdöme från bokbloggaren Neras bokrecensioner 3 november 2016:
Helt klart lika bra som resten av böckerna Ahlberg skrivit. Jag gillar att det utspelar sig i samma miljöer och att saker från hennes andra tre böcker tas upp även i denna, men jag gillar att det är nya karaktärer. Även om det är kul att få lära känna gamla karaktärer mer och mer är det så mycket roligare att få lära känna någon ny.Även i denna boken beskrivs miljöerna utförligt och man kan se hur Ahlbergs språk utvecklats. Jag är imponerad över hur hon lyckats skapa sin alldeles egna fantasy-värld. Den är inte lik någon jag tidigare läst om.Jag ger boken en klar femma av fem möjliga (5/5).
Vill man läsa mer om historien bakom omslaget, så berättar jag den här.

2 kommentarer:

  1. Boken var en riktig bladvändare som var svår att lägga ifrån sig. Liksom Astrids tidigare böcker är hennes språk oerhört bra och det är lätt att följa de olika händelserna och de som är inblandade. Jag känner att jag vill läsa fler böcker av Astrid och gärna en fortsättning i samma miljöer och med samma karaktärer inblandade. Fantastiskt att bara komma på att skriva något sådant.
    Ingrid Rydström

    SvaraRadera
  2. Tack, det var hjärtevärmande att läsa! Jo, det blir säkert fler. Har en del 4 på gång men också ett par fristående. Vet inte vilken som kommer tränga sig fram först... Nästa utgivning planerar jag till hösten 2018, eller kanske redan på våren.

    SvaraRadera