söndag 3 mars 2019

Lycka är när skrivandet verkligen lockar!

Skrev just ett inlägg på min författarsida på Facebook. Får lite dåligt samvete för att jag vansköter bloggen, det är säkert inte ovanligt att det blir så efter några år. Jag har dessutom en annan blogg att se till, som handlar om min makes långvariga sjukdom. Den lockar betydligt fler läsare!

Det har lossnat på allvar med mitt skrivande nu. Så här ser mina två senaste inlägg på Facebook ut:

Vårkänsla ute nu, härligt att se fram emot allt mildare väder och nya dofter, fåglar som försöker överrösta varandra och solen som bryter igenom diset. Härligt att återigen få gå mina långa skogsrundor med hundarna nu när snön smält bort! 
Jag är så glad att jag kommit igång med skrivandet igen. Det manus jag jobbar med nu har en äldre huvudperson, 50+. Inte så vanligt inom fantasy. Det var en journalist som för flera år sedan beklagade sig över att det saknades äldre huvudpersoner inom svensk fantasy. Nåt sånt. Känns bra i alla fall!


Är sällan inne på Facebook nu, prioriterar annorlunda. Bland annat skriver jag regelbundet på min kommande bok nr 5, en fristående fantasy. Skriver faktiskt varje dag. Och inser hur viktigt det är, detta att inte låta det gå för länge mellan skrivtillfällena. Går det bara några dagar så känns det genast lite motigt. Men nu räcker det med att kasta en blick på laptopen så sugs jag ditåt, vill skriva... 
Är i ett dramatiskt skede nu. Blir mycket tänkande under hundrundorna. Och så glad jag är över att leva i en tid då man kan skriva på en dator. Det är ju så enkelt att ändra i texten! Och att söka i sitt manuskript. Vad hade han på sig förra gången, fortfarande pyjamas? Hur var det nu var la hon ryggsäcken, hade hon ens den med sig? Man kan ju söka på nyckelorden och korrigera om det blivit fel.
Sen har jag skapat ett nytt dokument kallat Detaljer att kolla under slutredigeringen. Där ligger mer diffusa saker som: 
Hur vet dom att dom bor på en ö? 
Tillbaka till författandet!4 kommentarer:

 1. Eva i Dalarna22 mars 2019 11:11

  Jag tycker det låter spännande med en 50+människa i fantasy!
  Är alla dina böcker fortsättning, eller är de helt olika, eller är det fristående men handlar om samma personer? Vad jag egentligen menar är om man ska läsa dem i ordning, eller lite hur man vill?
  Jag har inte läst nån av dina böcker, men ska förstås göra det!
  Jag är allätare när det gäller böcker, läser ofta och mycket om allt möjligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att du har hittat hit, Eva, och att du är nyfiken på mina böcker! :-)
   Porten är min första, det är del 1 i en trilogi som fortsätter direkt i del 2 Delad identitet. Nr 3 kan man klara sig utan, men det är nästan min egen favorit, den heter Kvinnan med silverhåret (dock inte silverhårig pga hög ålder haha!). Efter dessa kom en fristående som heter Den tunna hinnan. Man kan ju börja med den om man vill testa min stil, den är inte så tjock som Porten...
   Böckerna finns i nätbokhandeln. Går man på Bokmässan i Göteborg i höst (lite långt från Dalarna dock) så finns de i förlaget Serafs monter. Varma hälsningar, Astrid

   Radera
 2. Eva i Dalarna24 mars 2019 18:44

  Tack för svar, så bra att du skrev vad böckerna heter. Jag var på bokmässan i höstas men hade ingen aning om att du var där förrän efteråt.
  Jag tror nog inte att jag väntar till nästa bokmässa, jag får ta och beställa på nätet!
  Lycka till med det du skriver nu!

  SvaraRadera