torsdag 27 april 2017

Högsta betyg till De rotlösa av Marcus Olausson.

Det är inte varje dag man upptäcker en ny favoritförfattare! Kanske en gång årligen i mitt fall. Nu är det dags i alla fall. Läste själv en mycket positiv bloggrecension, blev nyfiken och köpte de tre första delarna i serien Serahema Saporium där De rotlösa är första boken.

Serienamn: Serahema Saporium 1:

Boktitel på del 1: De rotlösa

Författare: Marcus Olausson

Förlag: Mörkersdottir förlag

Omslag: Mörkersdottir production

Tryckår: 2014

Mjuk pärm, antal sidor: 408

Kan köpas i nätbokhandeln, tex Bokus och Adlibris eller signerad från författarens webbsida

Jag lånar beskrivning av handlingen från bokens baksidestext:

   Något ondskefullt har vaknat och mörkret sprider sig som en farsot över världen. Nattlöpare härjar landsbygden om nätterna och dödar både boskap och människor.
   Just när ynglingen Elderim ska få lära sig hemligheterna med den mytomspunna magi som kallas Saven, attackeras och dödas hans läromästare. Elderim tvingas fly ut i den främmande världen Serahema. Han lär sig snabbt att den som inte anpassar sig är dömd att gå under.
   När hans väg korsar de två legoknektarna Rendom och Cal dras han in i ett tragiskt triangeldrama och en komplott mot Menadors kungahus. 
   Blodshämnd och svart magi leder till en händelseutveckling som hotar att förgöra världen ...

Detta är en riktig, rejäl fantasybok som dessutom fortsätter i fler delar! Bra språk, lagom med dialoger, härliga, målande miljöbeskrivningar och inte minst riktigt trovärdiga och levande karaktärer. Sedan, som lök på laxen, finns det en välritad karta i boken, som man kan skriva ut i färg om man går in på författarens blogg. Ingenting saknas och samtidigt är inget för mycket.

Ja faktiskt har jag egentligen ingenting alls negativt att säga om boken. Möjligen är framsidan lite murrigt blurrig i bakgrunden, men ... äsch, den duger bra!

Jag kan bara gratulera alla fantasyälskare som inte läst De rotlösa för att de har den upplevelsen kvar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar